לימוד שפה רוסית לילד קטן

שאלה:

שלום רב, ברצוני לשאול לגבי לימוד ילד בן שנה וחצי ובכלל שפה נוספת רוסית. לאמא לא מפריע אם כן או לא. ולאבא מפריע מכיון שלא רואה בזה צורך, חושב שזה מפריע לילד ומזיק מאחר ואני מעסיק אותו בתחום שמנתק אותו מתורה, ולדעתי באותו זמן אפשר ללמד אותו ולעסוק איתו בספרים לילדים בעברית. הסבתא מדברת עם הנכד ברוסית מתוך הבנה שחשוב שידע עוד שפה ושמא יבואו דודים מחו"ל שידע לדבר איתם. אציין שזה מפריע לי ואני רואה בזה סוג של התערבות בחינוך הילד שלא לצורך. כמובן מבין את הרצון של הסבתא. מהי דעת תורה במקרה כזה? כן לדבר עם הילד ברוסית?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא כאן אינו תורה, עם כל הכבוד הילד בן שנה וחצי…

עצם ידיעת עוד שפה זה דבר מצויין, אמנם רוסית פחות שימושי אבל זה בסדר, כמובן זה קצת יבוא על חשבון השלימות של העברית שלו, אבל יתכן שזה שווה.

רוב נחת.