המשך – האם מותר להשתמש ביוטיוב – דרך הקישור “הכשר”?

שאלה:

בע”ה שלום וברכה לצוות ההוראה “דין” היקר , ברצוני לקבל מענה תורני-הלכתי מפורט עם מקורות לגבי השאלה הבאה : ישנו איזשהו קישור ששייך לאתר “יוטיוב” שמאפשר להתמקד רק על סרטונים מסוימים שאתה מחפש : www.youtube.com/results?search_query=(הסרטון+שאני+מחפש) העניין הוא שבמקום להיכנס ישירות לאתר יוטיוב ולהיתקל במכשולי פריצות של דף הבית , אני פותח את האינטרנט על דף ריק ונקי בוודאות ממראות אסורים ואני מפעיל מראש את חשבון ה-GMAIL שלי שהוא נקי ממראות אסורים ואז אני פותח עוד דף ריק , מעתיק את הקישור הזה והקישור מעביר אותי ישירות להגיע לסרטונים שאני באמת רוצה לראות ומכיוון שאני כבר מחובר דרך חשבון ליוטיוב אז אפילו בעמוד הסרטון לא נמצאים מראות אסורים בשל זיהוי סוג סרטון ותדירותו – שיעורי תורה . שאלתי היא האם אני יכול להשתמש בתנאים אלו בקישור זה כדי לצפות בשיעורי קודש דרך יוטיוב ? תודה רבה , המשך שבוע טוב (ושבת שלום) ומחכה לתשובתכם .

תשובה:

שלום וברכה

אין להשתמש באינטרנט שאינו חסום, משום שאם חלילה גובר היצר הרע משתמשים בלי הקישור הכשר… אינטרנט כזה לא מחזיקים בבית, ואם זה לא בשליטתך מה יהיה בבית, לפחות לא לגלוש דרכו…

בהצלחה