ברכה על נטילת ידיים של בוקר

שאלה:

בסד שלום הרב האם נטילת ידיים של בוקר דומה לנטילת ידיים של אכילת המוציא מבחינת הברכה. האם אפשר לברך על נטילת ידיים של בוקר אחרי ניגוב כשאתה מגיע לתפילה ומברך ברכות השחר או שהברכה צריכה להיות לפני הניגוב?

תשובה:

שלום וברכה

מנהג הספרדים לברך אחר הנטילה לפני הניגוב, בנטילה השניה – זו שלאחר השירותים. אבל האשכנזים לא מקפידים על כך, ולמנהגם ניתן לומר את הברכות בסדר רציף על סדר התפילה, וגם ספרדי שמחמת אונס אירע לו כך, יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

ראה סי' ו ובמשנה ברורה שם.