בירור התוקף ההלכתי של חוקי הכנסת

שאלה:

שלום, ראיתי בספר "הלכות מדינה" לבעל הציץ אליעזר שהוא כותב כי יש חיוב הלכתי לשמור על חוקי המדינה במקום שאינם סותרים את חוקי התורה, ולא עוד אלא שיש בכך גם חיוב מצד איסור שבוע, כי חברי הכנסת מתחייבים בשבועה לשמור את חוקי המדינה וזה מחייב את בוחריהם. מה דעתכם להלכה? האם יש חולקים על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

הנושא של דינא דמלכותא בארץ ישראל, והאם שייך כאן בא"י דין של דינא דמלכותא, ואילו חוקים יש לאכוף, כל זה נושא ארוך וסבוך. יש ספר מיוחד שעוסק בזה, שם הספר 'דינא דמלכותא' חובר על ידי הרב דוד שלמה שור שליט"א אשר אסף וקיבץ אל כל דעות הפוסקים בזה. תמצית הספר נמצא באתר דין. וכל לעיין בו ולהרוות את צימאונך.

בהצלחה.