פיטום הקטורת

שאלה:

לכבוד הרב שלום רציתי לדעת מה זה פיטום הקטורת הבנתי שזה איזשהיא פעולה שהכהן היה עושה בבית המקדש האם המטרה של זה לתת ריח טוב? או מה זה בעצם למה משתמשים בזה ולמה מזכירים את זה כל הזמן תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הקטורת הינה עבודה בבית המקדש, הכהן היה מקטיר פעמים ביום קטורת. הקטורת היא מסוגלת לעשירות.

חז"ל תיקנו לומר פעם ביום את הקטורת, שהתפילה היא כקטורת. ולפי הקבלה יש עניין לומר שלושה פעמים את פרשת הקטורת.

באמירת הקטורת יש סגולות שונות,ובפרט לעשירות.

בהצלחה.