מקרר בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
לחומתי יש מקרר ובו היא משתמשת בשבת וכאשר היא פותחת את המקרר ודלת המקרר פתוחה הנורה שבמקרר נדלקת כעבור 10-15 שניות ,האם יש צד להתיר לה לפתוח בשבת? היא שומרת תורה ומצוות רק כך הם נהגו…
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שלא ניתן להתיר להשתמש במקרר הזה, אינני בקי בפרטיו הספציפיים, אבל בכלל במקררים החדשים היום יש אין ספור חיישנים שמופעלים מידית בפתיחה, אין כל סיבה להתיר, פשוט פונים למשמרת השבת שיבואו להתקין התקן שבת במקרר ואז ביום שישי מעבירים למצב שבת והכל טוב… בשביל עלות של כמה מאות שקלים לא הופכים את העולם כדי לחפש היתרים שאינם בנמצא… תוכל אגב להתייעץ איתם ספציפית על הדגם שיש לכם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. הגרי"ש אלישיב הקל בזה אך יש רבים שאסרו, ובכל מקרה למה לא ללמד אותה?? היא הרי רואה עצמה כשומרת מצוות! מה הבעיה לנתק נורה?

  2. אפשר להשתמש בארטיק, אבל אינני מבין מדוע אתה חומל על הארטיק ולא חומל על אמא… הבנתי ממך שיש לה רצון ומודעות לשבת, רק היא סבורה שזה מותר, תהפוך את העולם כדי לשכנע אותה! זה החסד הכי גדול שאתה יכול לעשות איתה!