ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה

שאלה:

האם אישה שהתעוררה בלילה ורוצה להתפלל ערבית, צריכה לברך ברכות התורה או שמא היא תצא ידי חובה בברכת אהבת עולם אע"פ שלא מברכת אותה בשם ומלכות?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה הזו אינה נוגעת רק לאשה אלא גם לאיש שקם באמצע הלילה והוא רוצה ללמוד וכבר התפלל ערבית לפני שישן [ברכה בלי שם ומלכות אינה נחשבת]. וראה כאן בהרחבה מה דינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסברנו שאם הלכה לישון מתוך מטרה לקום וללמוד ולחזור לישון אינה מברכת, אבל אם הלכה לישון שנת לילה ובסוף קמה יש לברך.