אשה לבושה בצניעות בחוף שאיננו נפרד

שאלה:

. רציתי לדעת האם מותר לאשה ללכת לחוף מעורב כשהיא לבושה בצניעות ובכיסוי ראש. שאלתי רב והוא הפנה אותי לסוגיית "רוחצת עם בנ"א" בגיטין (צ:), אלא שלענ"ד שם מדובר שאיננה לבושה, כפשטות הלשון "רוחצת", ושאלתי היא דווקא על לבושה. תודה רבה

תשובה:

בודאי מדובר בפריצות מוחלטת, הרי גם לגבי נשים העומדות על הכביסה שקצת מפשילות שרוולים אמרו בגמרא בבא בתרא שאסור לעבור שם, כל שכן לשחות יחד, ברור שהמים מעלים בגדים ומבליטים אברי גוף וכל האוירה, ובכלל, פריצות של ממש.