עקירת וסת הפלגה בדילוג

שאלה:

לכבוד הרב, הנה ההפלגות האחרונות של אשתי, 26 ימים, 27 ימים, 28 ימים, ו29 ימים, האם זה אומר שהיא קבעה וסת מסוימת?( אני ספרדי… אם יש נ” מ… ) תשובה: שלום וברכה אם כל הראיות היו באותה עונה, יום או לילה, היא קבעה וסת הפלגה בדילוג, ובחודש הבא זה יהיה שלושים וכו’. עוד שאלה, אם בחדש הבא, היא רואה ביום שלא תואם את הווסת, איזה ימים יש לחשוש בחדשים שלאחר מכן?

תשובה:

שלום וברכה

וסת הפלגה בדילוג דינו להעקר ככל וסת – בשלוש פעמים שלא תראה לפי הסדר הנ"ל, במקביל חוששים גם כדין וסת שאינו קבוע. כלומר אם לא תראה בשלושים – בחודש שאחר כך תחשוש שו לשלושים [במקרה זה אין נפק"מ כי בין כך זו עונה בינונית, אבל העקרון ברור.

מקורות:

ראה בס' פתחי מגדים חלק הביאורים סי' יב שהביאו מחלוקת, באופן זה שלא דילגה, האם בחודש הבא שוב חוששת לאותו דילוג שלא היה [יום ה30] או לדילוג הבא [31], והביא בשם שבט הלוי שהכריע שחוששת לדילוג הראשון שעוד לא נעשה.