כיצד אחזיר את חברתי בתשובה?

שאלה:

שלום וברכה כבודו יש לי חברה מאוד טובה שהיא רחוקה מהדת ומבורא עולם אלפיים שנות אור לפני שנה בערך הכרתי אותה ועם הזמן היא ראתה עד כמה הדת חשובה לי ושכן יש שם מישהו למעלה שהוא השולט הבלתי מעורר שזה משהו שהיא אף פעם לא רצתה לשמוע בכלל כי אצלה זה היה רק שטויות ועכשיו היא מתחילה להבין זה מעניין אותה והכל אבל זה עדיין לא שם והשאלה שלי אלייך היא אני לא רוצה להחזיר אותה בתושבה שלמה עכשיו כי גם גם אני לא כזאת (אני מסורתית שומרת שבת מצוות צניעות) אבל אני רוצה מאוד שלפחות היא תאמין בבורא עולם באמונה שלה איך אני עושה את זה? אשמח לתושבתך תודה רבה ויום נפלא

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כתבת משפט שלא ממש הבנתי "אני לא רוצה להחזיר אותה בתשובה שלמה כי גם אני לא כזו"… אם את מאמינה בבורא עולם ובתורה, אז למה שהיא וגם את… לא תחזרו בתשובה שלמה… יש היום תחושה להרבה אנשים כביכול שמירת המצוות זה בונוס כזה… בעצם אני אדם טוב וזה מספיק, וכל מה שאני עושה מעבר זה צ'ופר לבורא עולם. זה לא נכון! שמירת המצוות היא חובה גמורה על כל יהודי/ה ובורא העולם אוהב את כולנו ולא מוותר על אף אחד! נכון שצריך הדרכה רבנית כיצד לעשות הכל במתינות לאט לאט כדי שלא להשבר בדרך, אבל המטרה להגיע להכל בעזרת ה'!

לעצם הענין, לך עצמך אין כלים לשכנע אותה באמיתות התורה, את כן יכולה לשכנע אותה שמדובר בנושא הכי חשוב לברר, משום חידת החיים היא סוד הקיום שלנו, ומי שלא ידע את סוד החיים ואם יש כזה סוד, עלול לפספס הכל ולחיות תמיד בטעות, ולכן אפילו אם יש סיכוי של אחד לאלף שהיהדות צודקת, זה שווה הרבה בירור וכל מאמץ כדאי. חובה על כל אדם להבין איך יתכן שיהיה כזה עולם בלי יד מכוונת, אסור להאמין אמונה עיוורת שאם יש מדענים כופרים סימן שיש איזו תשובה באיזה מקום ולא חשוב מה היא…

תפני אותה לאירגון ערכים, הם מקיימים סמינרים בתנאי נופש חצי חינם בכל רחבי הארץ, שתשמע קצת מה יש להם לספר ולהציע, חובה על כל אדם לדעת שהוא עשה בירור.

בהצלחה רבה!