חישוב השתתפות עלות הבניה לשכן

שאלה:

אני גר בבניין משותף בישוב באזור ירושלים. לפני מספר שנים, השכנים בדירה מתחתיי בנו תוספת של יחידת הורים לדירה שלהם והם קיבלו על זה אישור מהמועצה, אמנם מדובר על ״אישור חריג״ מכיוון שהתוספת שהם בנו חורגת “מקו הבניין״. השנה הגשנו בקשה למועצה שלנו לבנות יחידת הורים מעל התוספת של השכנים והמועצה סירבה לתת לנו אישור מכיוון שהתוספת של השכנים חורגת מקו הבניין אבל המועצה כן אישרה לנו לבנות מרפסת מעל התוספת של השכנים וגם אישרו לנו לבנות מחסן בתנאי שלא בונים את המחבן מאבן אלא מחומר זמני יותר כמו פלסטיק או פאנאלית, וכך עשינו. השכנים מבקשים מאיתנו להשתתף בעלות בניית התוספת שלהם מכיון שבנינו מרפסת ומחסן של פנלית מעל התוספת שלהם. אני רוצה לציין שאנחנו ביחסים מאוד טובים עם השכנים ואני שואל איך מקובל ונכון לחשב איזה סכום עלי לשלם לשכנים במצב הזה (אחוז מסויים של בניית היסודות? אחוז מסויים של בניית הגג שלהם? אחוז מסויים של עלות של בניית כל השלד של התוספת שלהם?) ואני גם שואל האם העובדה שלא קיבלתי אישור לבנות חדר אלא רק מרפסת (ומחסן) משפיעה על החישוב מה עלי לשלם לשכנים (בניגוד למקרה של שכן שבונה חדר מעל תוספת של שכן). חיים

תשובה:

שלום וברכה,

דייר שבונה על גבי דייר, הרי שנהנה מההרחבה של השכן ולכן חל עליו חובת השתתפות בבנייה של השכן שמתחתיו.

ולכן יש לשלם: 1. חצי מהתקרה שלו שמשמ אותך לרצפה עבורך.

2. יש להשתתף בחצי הוצאות של היסודות, ועמודים, כיון שאתה נהנה מהיסודות והעמודים שלו. ללא הבנייה שלו לא היית יכול להרחיב וגם לא לבנות מחסן מפנלית. ולכן חל חובת השתתפות. בשאר השלד שבנה התחתון אינך צריך להשתתף.

בהצלחה, ותמשיכו לחיות בשלום תמיד.