ברך עלינו

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא מדוע בברכת ברכנו וּתְהִי אַחֲרִיתָהּ חַיִּים וְשָׂבָע וְשָׁלום כַּשָּׁנִים הַטּובות לִבְרָכָה וכן בברכת ברך עלינו וַעֲשֵׂה לָהּ תִּקְוָה טובָה וְאַחֲרִית שָׁלום למה אנו מתפללים שהסוף גם יהיה טוב? מה מיוחד בסוף השנה מכל השנה זכו למצוות

תשובה:

מסתבר שהוכוונה שבסיכומה של השנה יתברר שהיתה טובה כולה, ולא שסיומה בדוקא יהיה טוב, אנחנו צריכים שכל הימים יהיו לטובה ולברכה… בשעת ספירת המלאי תתברר ברכתה.