מחלל שבת שהזיז שולחן שיש עליו יין פתוח

שאלה:

שלום לכבוד הרב, לעניין יין נסך, האם יש עניין להזהר שגוי או מחלל שבת ברבים,לא יזיז שולחן שלא בכוונה שמונח עליה יין פתוח?

תשובה:

כיון שאין להם כוונה לנענע את הבקבוק וכל המגע בו הוא רק על ידי דבר אחר – השולחן, הוא מותר בשתייה ללא חשש, ראה שו”ע יו”ד סי’ קכד סעי’ יא ובש”ך שם ס”ק יט. ולא החמירו במגע שלא בכוונה אלא כשהם מטלטלים את הבקבוק עצמו. אגב זו שאלה מצויה בבקבוק שנמצא בדלת המקרר.

כמו כן, יין שהיה הפקק סגור אין זה נאסר כמו שכתב השו”ע סי’ קכ”ד סעיף כ”ה וחכמת אדם כלל ע”ו ס”י, ואף אם מניד דרך הילוכו אין היין נאסר שאין זה דרך ניסוך, כמו שכתב הט”ז קכה,יג.