מוות קליני – דיני שמים

שאלה:

מה דעתכם על מוות קליני? חבר אמר לי שקרא בספר שהיתה אשה שחוותה מוות קליני, ובשמים רצו להענישה על שהלכה עם פאה נכרית והכשילה אחרים למרות שהרב התיר לה, האם יכול להיות כזה דבר?
גם משהו אמר לי שבמוות קליני היו כאלה נוצרים שראו את אותו האיש, וזה לכאורה מוכיח (אם הסיפור הזה נכון) שהכל בלוף?

תשובה:

אינני יודע אם יש ממש בכל הסיפורים שאנשים מספרים על מוות קליני, אבל זה גם לא חשוב לי כל כך… אני מאמין באמונה שלמה בלי שום פקפוק, שלאחר שאדם הולך לבית עולמו יש לו דין בשמים, ושם הוא נידון על כל מעשיו בעולם הזה לטוב ולמוטב, ויש שכר ועונש. ממילא העדויות האלו אינן נצרכות לי ולא חשובות לי…

שבת שלום