קניית דירה מכונס נכסים

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב האם מותר לקנות דירה מכונס נכסים שזה אדם שממונה על אדם שהגיע לפשיטת רגל ולצורך כיוסי חובו מוכרים את הדירה שלו האם מותר לקנות הדירה ?

תשובה:

יש להקל בקניית דירה מכונס נכסים. ראה כאן בהרחבה.

יש שהמליצו שכדאי לבקש רשות מהבעלים לפני ההשתתפות במכרז. טעמם משום שאם לא יציע הצעה משתלמת, יתפשר הנושה עם הבעל חוב ולא ימכור את הדירה. איני יודע האם אכן כך הדברים, יתכן יותר שהמניעה של משתתפים רק יסובבו הפסד לבעלים.

בהצלחה.