קלקול בדירה שכורה

שאלה:

אנו שוכרים דירה כבר 7 שנים ויש ליקויים בדירה הטעונים טיפול ורציתי לדעת האם התשלום שלהם מוטל עלינו בלבד או גם על המשכיר 1. הפורמייקה החיצונית במטבח מתקלפת כיוון שמלכתחילה האיכות ירודה (מדובר במטבח קבלן בבנין שנבנה לפני 10 שנים וכל השכנים שבחרו בדגם פורמייקה הזה- קורה להם אותו דבר והם פשוט מחליפים מטבח. מי אמור לשלם על החלפת הארונות? 2. בערב פסח התקלקל הברז במרפסת והוא טפטף הזנו איש מקצוע שהחליף ברז לאחר שבועיים שטפטף. במהלך הזמן הזה באו יונים רבות לשתות מהברז הדולף,ומאז שתוקנה התקלה- הן התבייתו על הגג שמעל המרפסת ובנו שם קן. הלכלוך במרפסת- נוראי, מדובר במרפסת גדולה ושימושית וכעת אפילו לתלות כביסה אי אפשר מרוב לכלוך שהיונות עושות. ברור שצריך להזמין איש מקצוע שיריק אותן מהגג. הבעיה היא שזה סיפור יקר .האם כל התשלום צריך ליפול עלינו לבד? 3. יש ברז שנסתם ולא עובד משימוש רגיל וסטנדרטי – ואין לו כבר אחריות. מי אמור לשלם על החלפת הברז?

תשובה:

שלום וברכה,

1. החלפת ארונות מטבח נחשב לחלק מגוף השכירות, וכאשר התקלקל גוף המושכר, צריך בעל הבית – המשכיר להחליף.

2. במכת עכברים בדירה שלא ניתן לדור בדירה, חובת ההדברה חלה על המשכיר. אמנם במכת יונים בחצר, שהניתן לדור בדירה, והיונים לא מבטלים את השימוש בבית. ולכן מעיקר הדין לא ניתן לחייב את המשכיר. אמנם דעתו של הגאון הרב אברהם דרבדריקר שליט"א שאם מכת היונים הגיע בגלל קלקול שהיה בדירה חובת המשכיר לתקן.

3. תיקון או החלפת ברז – חובת המשכיר.

בהצלחה.