קדיש כמנהג המקום

שאלה:

שלום אני אשכנזי שמפלל עם ספרדים בבוקר לפעמים אני עולה שם לתורה בעלית שלישי וצריך לומר קדיש איזה נוסח קדיש לומר ?

תשובה:

יש לומר כפי מנהג המקום, עם ויצמח פורקניה. אמנם הגרב"צ אבא שאול הורה תמיד בקדיש יתום לבני ספרד בבית כנסת אשכנזי לומר ויצמח פורקניה כמנהגם ואם כן הוא הדין לכאורה להיפך… אבל נראה שגם הוא אמר זאת רק בקדיש יתום שכביכול שייך לאבל, ולא בקדיש אחרי קריאת התורה שהוא ממש מנוסח התפילה ויש ללכת אחרי מנהג המקום.