תביעת מעביד שלא הפריש את הזכויות שמגיע לעובד

שאלה:

שלום הרב אישתי עבדה שנה וחצי במקום עבודה ולא הפרישו לה את הפנסיה וקרן השתלמות שמגיע לה כחוק ואפילו לקחו את החלק שהיא צריכה להפריש לקחו ממנה בתלוש ולא הפקידו לא את זה ולא את החלק שלהם לשום מקום. עכשיו לפי החוק הם צריכים לשלם לה חוץ ממה שמגיע לה עוד הלנת שכר של שנה וחצי ועוד כמה דברים. השאלה האם יש טעם ללכת לדין תורה והאם יש אפשרות לתבוע בערכאות ?

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל, אסור לפנות לבית הדין לעבודה ולא לבית משפט, כדין פנייה לערכאות – והפונה לשם מרים יד בתורת משה ח"ו.

אכן יש מקום לתביעה, יש זכויות סוציאליות שמחייבים בבית דין, כדין מנהג הפועלים. לכן כדאי שתפנו תחילה לרואה חשבון שיחשב לכם את כל זכויותיכם לפי החוק, ועם החישובים שתקלו תתבעו את המעסיק בבית דין. ובי דין יפסוק את המגיע לכם לפי הלכה.

בהצלחה.