נטילת ידיים לתפילת מנחה – חובה בכלי? / ילד שנולד מגוי ויהודיה

שאלה:

1. האם חובה ליטול ידיים עם נטלה בשביל תפילת מנחה? 2. האם הילד שבא מיהודיה וגוי נחשב לממזר?

תשובה:

1. לדעת הגר”א צריך נטילה בכלי, לדעתו אין חילוק בין תפילת שחרית למנחה לענין זה. אולם ראה שו”ת אור לציון ח”ב פ”א תשובה ב שאף לדידן שנוקטים שלא מברכים על נטילה זו ראוי ליטול בכלי, אלא שבקצות השלחן סי’ יב בדי השלחן ס”ק ט חולק וסובר שלדידן אין צורך בנטילה בכלי.

2. לא. יש בזה מחלוקת בגמרא. אולם להלכה נפסק שהילד הינו יהודי כשר.

עריכה