לקחת ספרי לימוד שלנו מבית כנסת

שאלה:

לכבוד הרב שלום. לפני זמן, שעברנו דירה, לקחנו ספרי לימוד לבית כנסת בלי מחשבה שישאר שם או שלא, (היה בלבול בתקופה ההיא), והיום אנחנו רוצים לקחת האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

הנחת ספרים ללא מחשבה מפורשת שתהיה זאת מתנה, לא נחשב מתנה, ויכולים לשוב לקחת את הספרים. אם בשעת הנחת הספרים הייתה מחשבה של מתנה, לא ניתן לשוב ולקחת את הספרים.

בהצלחה.

מקורות:

כל מתנה צריך דעת נותן. ואם לא התכוון לתת לא חל המתנה. ויתר על כן יש מקרים שאם כתב על הספרים שתורם לבית כנסת ועדיין לא הביאם לבית כנסת יכול לטעון שלא התכוון בכתיבה לתת מתנה לבית כנסת. ראה מאמר בזה בעלון המשפט גיליון מספר 31.