להנפיק תעודת סטודנט כדי לקבל הטבות בלבד

שאלה:

שאלה בנוגע לגניבת דעת/ גזל רכשתי רב קו סטונדט מאגד, לצורך כך נרשמתי לקורס במכללה מוכרת ע"י אגד בכדי לקבל את ההנחה , כמובן שילמתי על הקורס וריבלתי תעודת סטודנט, כמובן שזה מקובל לפי התקנון בחברת אגד, האם ישנה בעיה כלשהי כאן? כיוון שאני לא משתתף בקורס אלא רק נרשמתי ושילמתי עליו בכדי לקבל את הטבת ההנחה לרב קו השנתי אודה לתשובתכם בעניין תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

רישום ללימודים כדי לקבל זכאות של סטודנט, ואין בכוונת הסטודנט ללמוד, יש להסתפק האם נחשב לגזל, מאחר ובפועל אינו סטודנט, או שמאחר ופועל כחוק אין איסור בדבר. ונראה שיש לראות בזה כניצול פירצה בחוק שכתב הריב"ש להתיר. ומאחר ופועל כחוק, לא ניתן לאסור. (התשובה הלכתית. ולא מעשית. ולכן יש לבדוק האם ראוי לנהוג כן).

בהצלחה.

מקורות:

ניצול פירצה בחוק – ראה בפתחי חושן חלק גניבה פ"ה ס"ב בהערות, שהביא מהראשונים שמותר.