כניסת כהנים למחנה הריכוז מיידנק

שאלה:

האם מותר לכהנים לכנס למחנת הריכוז מיידנק

תשובה:

שלום רב,

שוחחתי עם הרב בני קלמנזון שליט”א שיש לו מומחיות בנושא וכך השיב:

אכן בחדר המשרפות יש ארון קבורה שיש בו חלקי עצמות. חלקי עצמות אלו הם “שיריים” שנשארו בחדר לאחר שהנאצים ימ”ש עזבו את המקום. את היהודים האחרונים במחנה זה חיסלו ביום ה’ חשוון תש”ד. ולאחר מכן לא היו שם יהודים. לאחר מכן המשיך המחנה לפעול, והרגו של גם הרבה גויים. כך שבודאות ניתן לומר שאין בעצמות אלו עצמות של יהודים. שכן הנאצים ימ”ש היו ידועים בניקיונם, ולא יתכן שהיו מותירים שם חלקי עצמות חצי שנה. כך שהסבירות הגבוהה היא שהם של גויים. מלבד זאת הגאון הרב דוד לאו שליט”א ביקר במקום וביקש לעשות שם כיסוי באופן שיהיה מותר לכהנים להנכס לחדר זה. וכך נעשה. וסיפר לי הרב קלמנזון שלאחר מכן הוא אמר לרב לאו את הנ”ל, והשיב שאילו היה יודע, לא היה מבקש לעשות כיסוי זה.