גרם כיבוי ביום טוב

שאלה:

בס"ד האם מותר להכניס מים בכוסיות השמן ביום טוב , כדי שיתכבה הנר – פתיל צף – כשיגיע למים? המטרה שלו שלא יתלכלכו כוסות השמן מהפתילה הדולקת. תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לעשות זאת קודם ההדלקה, אבל לאחר שכבר הודלק הנר אין להוסיף מים כדי שיכבה אחר כך.

מקורות:

ראה רמא סי' תקיד סעי' ג ומג"א שם ס"ק ה, י, וראה בהרחבה בהלכות המועדים פרק ט סעי' י, כל האופנים בהם התירו גרן כיבוי ביום טוב.