גוי שקטף פירות בשבת – האם מותר לאכול בשבת?

שאלה:

שלום לרב, שאלה לגבי סימן רנב ד, שם מתיר השו"ע לקבל את החליפה שתפר הגוי והגיע לביתי והניח, בוודאי שלא אמרתי לו כלום וקצצתי איתו מלפני השבת והיה לו זמן לסיים את החליפה לפני השבת, והוא אם בחר בעצמו לעשותה בשבת עצמה, וגם על הדרך עבר והשאיר את החליפה אצלי, כל זה היה בשביל עצמו ולכן מתיר השו"ע בכזה מקרה. והשאלה, מה יהיה אם אותו מקרה אבל מדובר נניח בתפוחים,, אני אמרתי לו מלפני שבת וקצצתי לו, לך תביא לי תפוחים מהעץ, והיה לו הרבה זמן לסיים את העבודה לפני השבת, וקצצתי איתו , ולא אמרתי לו שיביא לי לשבת, והנה הוא מגיע ביום השבת עם תפוחים ביד, ואומר לי קטפתי אותם בשבת, האם מותר לי לאכול מהתפוחים האלה? שהרי ממא נפשך, פה החליפה היתה מוקצה לפני שתפר אותה, והוא תפר לי אותה בשבת, ופה התפוחים היו מחוברים בערב שבת , כך שבשניהם יש לי מיגו, ומ"מ הגוי עשה זאת על דעתו ובזמנו, האם גם בתפוחים נאמר שמותר, או שבתפוחים אסור כפי שכתוב בסימן שכב ג ??

תשובה:

שלום וברכה

בתפוחים זה יהיה אכן אסור, מגזירת חכמים שחששו שמא היהודי יתלוש בעצמו. רעה בסי' שכה משנה ברורה ס"ק כב ושער הציון שם ס"ק כו.

ערב טוב ומבורך.