אבלות

שאלה:

יום פטירה וקבורה כח תשרי תשעט לשיטת הספרדים: 1. מתי חל 11 חודש והאם נהוג לערוף סעודה? 2. מתי ה12 והאם נהוג לערוך סעודה? 3. מה ההשלכות של שנה מעוברת ? האם אבלים חודש נוסף מעבר ל12?

תשובה:

שלום וברכה

בשנה מעוברת הכל מוקדם בחודש אחד, עיקר הענין של העלייה לקבר הוא ב12 חודש – כ"ח באלול, ואז יש גם לערוך את הסעודה לנוהגים בכך, ואם עולים גם ב13 חודש כ"ח בתשרי תבוא עליכם הברכה, רבים מהספרדים עולים גםפ ב11 חודש כ"ח באב. האבלות היא תמיד רק 12 חודש.