בן של קראי שקיבל דברי חברות לאשכנזיה

שאלה:

שלום הרב, אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים וחצי ואנחנו חושבים להתחתן. לפני כמה ימים, הוא סיפר לי שאבא שלו היה קראי ולפני שהתחתן עם אישה יהודיה רגילה הוא חזר בתשובה. שמעתי שיש בעיה עם העדה הקראית. ורציתי לשאול אם מותר לי להתחתן עם הבחור למרות שאני אשכנזיה?

תשובה:

שלום רב,

אכן שאלה קשה. לדעת הרמ"א (אבה"ע סוף סי' ד') יש בהם חשש של ספק ממזרות, ולכן לדעתו לכאורה לא תועיל קבלת דברי חברות כפי שמקובל בבתי הדין הרבניים בנושא הקראים, וכפי שכתב בשו"ת יביע אומר. אנסה להתייעץ עבורך אם את יכולה לסמוך על הפוסקים שהתירו להינשא להם לאחר קבלת דברי חברות, למרות שאת אשכנזיה.