תפילה באמצע קדיש

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אם באמצע שאדם אומר למשל ובא לציון והחזן כבר סיים והתחיל קדיש האם צריך להפסיק ולענות אמן או שיכול להמשיך להתפלל וכשמגיע קטע של עניית אמן יענה וימשיך בתפילה וכן כך בכל הקדיש
תודה

תשובה:

שלום רב

נראה לחלק בענין זה בין אם הקדיש הוא מהמנין בו אתה מתפלל והוא חלק מסדר התפילה, שהואיל ויש לכוין בענייתו לא ראוי להתפלל תוך כדי כך, לבין אם שומעים קדיש ממקום אחר, שכיון שאין חיוב גמור לענות עליו, כמבואר בשו”ע בסי’ נה סעי’ כ ובהרחבה בהליכות שלמה פרק ט סעיף ח, מותר להתפלל תוך כדי כן אף שבכוונתו לענות. כמובן שאם הוא מתפלל תפילה שאסור להפסיק באמצעה לעניית אמן לא שייך נושא זה.