עלייה לקבר בשנה מעוברת – ספרדים

שאלה:

בוקר טוב לרב, ב- ד' באלול האחרון נפטרה אמנו. נאמר לנו שבמקרה של שנה מעוברת יש שלוש אזכרות- 11 חודש, 12 חודש ו- 13 חודש, שזה התאריך האמיתי. כמה שאלות: 1. מה זה אומר אזכרה מבחינת ההלכה והחיוב? להגיד קדיש בבית עלמין? להגיד תהילים בבית העלמין? לעשות סעודה? 2. יש סדר חשיבות לאיזו אזכרה חשובה יותר ואיזה פחות? מה "גדולה" ומה "קטנה"? 3. אנחנו ממוצא מרוקאי ואמרו לנו שבמשפחה או בעדה 11 חודש הכי חשוב. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לבני ספרד החשוב ביותר זה ה12 חודש, הגר"ע יוסף זצ"ל כבר עורר על כך שטעות היא לחשוב שה11 חודש הכי חשוב, יום זה הוא פשוט יום הפסקת הקדיש, אבל העיקר ב12חודש. הנושא בעיקר הוא לגבי העלייה לקבר והסעודה, שלפעמים קשה להביא אנשים פעמיים או שלוש, ומבקשים לדעת מה העיקר. דיני האבלות של שנת האבל מסתיימים במוצאי היום של ה12 חודש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין חובה בכלל לערוך סעודה, ובכל מקרה אין לאכול בתוך בית העלמין, המקובל אצל הספרדים לעשות ברכות בבית הכנסת, כלומר מביאים מאכלים מברכות שונות כדי שירבו בברכות לעילוי נשמת הנפטר.