חיובי הבעל כלפי אשתו כאשר היא מורדת

שאלה:

אשה ששלחה את בעלה מהבית ומתנה איתו תנאים לחזרתו (לא מעונינת להתגרש אלא להשיג עליונות מסויימת בנושאים מסויימים) – האם בעלה מחוייב בשאר כסות ועונה לתקופה זו עד שיתיישרו ההדורים? כמו כן האם החיובים הללו הינם הדדיים או שאין קשר בהתנהגות האשה כלפי בעלה?

תשובה:

שלום רב,

עקרונית ודאי שיש הדדיות. אישה מורדת אין לה מזונות כפי שנפסק בשו"ע אבה"ע סי' עז. לכן אם היא שלחה את בעלה מהבית, בעצם היא מורדת ולכן אין לה מזונות כל עוד היא עומדת במרדה. אולם ישנם הרבה תנאים לכך, וכפי שאני מניח שהמקרה הזה מגולל בתוכו סיפור מורכב יותר משלש שורות… יש סיבה למרידה שלה, יתכן שאינה צודקת ואז היא תחשב למורדת ויתכן שהצדק איתה ולא תחשב למורדת. לכן, את השאלה המעשית הזו, ודאי ניתן להכריע רק בבית הדין, להם יהיו הכלים לקבוע אם יש אמתלא למרידה שלה או לא.