בגדי שבת בשנת אבל

שאלה:

אני בשנת אבל על הורי, האם מותר לי ללבוש בגדי שבת בבואי לחתונה (רק לחופה)? האם מותר לי לשמוע מוזיקה ווקאלית או לשיר בעצמי?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו שלא ללבוש בגדי שבת בשנת האבל בימי החול, כך שאין ללבוש בגדי שבת כאלו [למעט חתונת קרוב מדרגה ראשונה, ששם יש צדדים נוספים להקל מחמת שחסרונו יורגש ביותר].

מוזיקה ווקאלית יש שהקלו בה, אבל יש לשים לב שבזמנינו הרבה מאוד מהמוזיקה הווקאלית אינה אמיתית, כלומר, יש מחשב שקולט קולות בני אדם ומייצר מהם מוזיקה, זה נחשב מוזיקה בכלי!