העתקת חומר מעלונים

שאלה:

שלום וברכה! אני מפיץ ברשימת תפוצה באימייל חומר תורני עלונים ושיעורים ותמונות בהתנדבות, וחלק מהאנשים ששולחים לי את החומר מעונינים מפני סיבות שונות שזה יתפרסם רק על ידי, ואני שם על זה חותמת מים, האם מותר למישהו אחר להוריד את החותמת מים ולהפיץ ללא רשותי?

תשובה:

שלום וברכה,

הזכות של הפצת העלונים שייכת לך בלבד, למרות שהחומר מגיע אליך מאנשים שונים, הזכיין בהפצה לו הזכויות, ואסור לאחרים להעתיק ולהפיץ. איסור זה מוגדר באיסור זכויות יוצרים שלפי רבים מהפוסקים האיסור מעוגן בהלכה. חשוב לציין שהאיסור חל רק אם כתוב אזהרה שלא להעתיק. אבל אם לא המפיץ לא הזהיר על כך, בהחלט יש להניח שהמפיץ מסכים שיעתיקו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 39.