האם אדם יוצא בתפילתו בשבת בטלית קטן?

שאלה:

שלום רב אדם שבא ביום שבת לבית כנסת בלי טליתו, ולא נישארו טליתות של בית הכנסת, ועליו טלית קטן. האם יוצא בתפילתו? האם מברך על טלית קטן ״על מצוות תפילין?״ נא לתת המקור אם אפשר. תודה. מימון.

תשובה:

שלום וברכה,

אין כל קשר בין מצות ציצית למצות תפילה, וברור שיצא ידי חובת תפילה, אינני יודע כיצד אוכל להביא מקור לענין זה, זה פשוט וברור ולא עלה דעת לב אחרת… אלא שהפסיד את המנהג להתעטף בטלית שיש בו סודות גנוזים כמובא בבית יוסף סי' ח ובשער הכוונות. לגבי הברכה על טלית קטן, ברמ"א בסי' ח נקט שמברכים על מצות ציצית [לא תפילין!], אולם בשו"ע שם כתב להתעטף בה כדרך שמתעטפים בטלית גדול ולברך להתעטף ואחר כך ילבשנה כדרכו.