מזגן חדש הפעלתו בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א
אחנו בעלי תשובה שברוך השם שה מתחזקים כל הזמן
קנינו לאחרונה מזגנים של תדיראן דגם SUPERME
לצערי קנתי לפני בירור לגבי שבת
המתקין שהתקין הוא חרדי אמר שהוא בירור מול החברה שאין הבדל במזגן באם דורשים את האישור של המכון הטכנולוגי להלכה
נכנסתי לאתר שלהם וכתוב שם למטה שיש לידרוש את האישור
מה אני אמור לעשות?
עלות המזגנים מאוד גבוהה בכדי לקנות חדש
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה היא בעיקר במזגני אינוורטר, אם קניתם מזגן כזה אכן צריך להתקין לו התקן שבת, אבל במזגן רגיל אין צורך בכך. גם לגבי מזגני אינוורטר, לא חייבים התקן שמובנה במכשיר, תוכלו לפנות ל"משמרת השבת" באתר שלהם, הם מספקים התקנים חיצוניים בעלות מסויימת, אינני יודע מה היא. במקביל תפנו למכון הטכנולוגי ותשאלו ספציפית על הדגם שלכם אולי יש אישור.

בהצלחה רבה