שאלה:
שלום וברכה כבוד הרבנים, אני עיינתי במאגר התשובות לגבי עלי ירקות כמו פטרוזיליה וכוסברה שהם טחונים ודבר אחד קשה לי מאוד, אומנם אחרי שקשה לבדוק עלי ירק יש אומרים שאפשר לטחון לכתחילה ואיך כאן ביטול איסור, אבל איך אפשר להגיד שחרר מאחל במלחמת מטחנה או בבלנדר כאשר אני ניערתי עלי כוסברה על ניר לבן וירגו משם חרקים בגודל חודו של מחט ועדיין היה אפשר לראות בעין. הרי מעשה של כל יום שטוחנים כל מני מוצרים ואחרי טחינה זה רחוק להיות כמו קמח. אודה לכם אם תתנו לי תשובה רחבה.
תשובה:
אכן כפיש כתבנו פעמים רבות גם כאן באתר, כמעט לא ניתן לטחון את הירקות עלים למצב כזה של קמח שבו אכן יש לסמוך שאין חרקים, ולכן אני כותב שוב ושוב שאין לאכול ירקות עלים קטנים מסוג שהזכרת שאינם מגידול מפוקח כלל וכלל בשום מצב!