יחסי אישות אחרי הפלה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים אשתי עברה הפלה לפני שבועיים שבוע לפני שבועות (אגב זו הפלה שביעית שהיא עוברת וב״ה בין לבין היו 3 ילדים) שבוע שעבר (כמה ימים אחרי שבועות) היא עשתה הפסק והשבוע היא צריכה ללכת למקווה, היינו אצל הרופאה והיא אמרה לא לקיים יחסי אישית עד למחזור הבא, כמובן אחרי המקווה, השאלה שלי האם מותר לה ללכת למקווה השבוע בלי לקיים יחסי אישית? ואם כן האם אפשר לעשות משהו אחר ולא את הדרך הרגיל ? או ללכת למקווה בלי לעשות כלום?

תשובה:

שלום וברכה

ה' יעזור שתזכו לעוד זרע של קיימא, ילדים מבורכים בכל מילי דמיטב!

ניתן ואף רצוי ללכת למקוה למרות שאסור לקיים יחסי אישות, ובלבד שתשגיחו לא לקיים יחסי קירבה כאלו שיכולים חלילה להביא להוצאת זרע לבטלה. אין לקיים יחסים שלא כדרכה.

בשורות טובות.