אמן על ברכה בשקט בשפתיים

שאלה:

שלום כבוד הרב. עברתי פיום קנה ואיני יכול לדבר. כמו כן כפות ידי לא מתפקדות ואיני יכול להניח לעצמי תפילין. כשהמטפל שלי מניח לי התפילין, כשמהדק הרצועה על הזרוע , אז אני מברך בשקט להניח תפילין, ואני מסיים הברכה עם תנועות השפתיים, והמטפל ממתין ועוקב אחר שפתי ועונה אמן. האם מותר לו לענות אמן, או אולי זו אמן יתומה.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את הסבל שעובר עליך כרגע, יתן ה' שתזכה לרפואה שלמה בקרוב בתוך שאר חולי ישראל.

מותר לו בהחלט לענות אמן לברכתך.

שיתקבלו כל התפילות והברכות!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. דברי התוס' הידועים על בית הכנסת באלכסנדריה של מצרים שהיו מניפים בסודרים לדעת מתי לענות אמן, הרי שאם יודעים מתי לענות, גם אם לא שומעים זה בסדר.