הכשרת תבנית אפייה

רבני בית ההוראה
י"ב סיון ה'תשע"ט

שאלה:

תבנית אפיה בשרית שהכנו בה חלבי ושמו בה נייר אפייה מה הדין של האוכל והתבנית ,

תשובה:

שלום וברכה

אם התבנית היתה בת יומה, כלומר אפו בה בשר בתוך ה24 שעות האחרונות, הרי שהתבנית נאסרה ואין לה תקנה, כיון שהיא טעונה ליבון חמור דבר בלתי אפשרי, היא תתקלקל הרבה קודם… אבל אם אינה בת יומה, כלומר לא אפו בה בשר ב24 שעות שלפני החלב, המאכל לא נאסר, כי בלע טעם פגום, והתבנית די לה בליבון קל, כלומר לנקותה היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולהכניסה לתנור ריק ונקי ולהפעיל על החום המירבי חצי שעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *