שבועה בזמן כעס

שאלה:

 שלום לכבוד הרב רציתי לשאול אישתי בזמן של כעס אמרה שהיא נשבעת בהן צדק שהיא לא הולכת למקום מסויים ואני אמרתי לה בטל ומבוטל האם זה תופס תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הבעל יכול להפר לאשתו רק נדרים שנוגעים למה שבינו לבינה או נדרים שיש בהם עינוי נפש כמו תעניות וכדומה, לא ללכת למקום מסויים בדרך כלל אינו עונה על אף אחת מההגדרות [אולי תפרט וננסה לבדוק יותר לעומק, אבל זה הרעיון] לכן ההפרה אינה מועילה ויש לנסות לעשות התרת נדרים בפני רבני בית הכנסת המקומי. להבא יש להמנע מכזה סגנון לחלוטין, נדרים זה לא משחק!

שבת שלום.