ללכת עם אבא למסעדה שאינה כשרה

שאלה:

ב"ה הרב, אני בחורה חוזרת בתשובה. אבי שיחי' אדם אלמן מבוגר הוא עדיין לא שומר תורה ומצוות, אמנם יש לו כבוד לתורה אך הוא עדיין לא שומר. כשבאתי לבקר אותו בפעם האחרונה הוא ביקש שאתלווה אליו למסעדה לא כשרה. כמובן שהוא לא מבקש שאוכל כלום אלא רק שאתלווה אליו אשב איתו. ניסיתי לשכנע אותו ללכת למקום אחר, הוא סירב בתוקף,, ניסיתי לשכנע אותו שוב ושוב הוא סירב עוד יותר בתוקף. חשוב לציין שהוא לא הולך למסעדה הזו דווקא בגלל שזה לא כשר– אלא הוא אוכל דברים שהם שלעצמם יכולים היו להיות כשרים אילו היו מבושלים במקום אחר– רק ברור שבגלל שבמסעדה יש טרף אז זה מבושל בכלים טרפים וכו' חסה לא בדוקה ועוד. ההתעקשות שלו לאכול שם כיוון ששם הוא מקבל יחס מיוחד מאוד וגם רמת האוכל והקולינרי'ה שיש שם הוא לא מוצא בשום מקום אחר. הוא גם לא מבין מה הבעי'ה בדג או סלט– ישבתי איתו אמנם הרגשתי לא נעים אבל לא רציתי שירגיש בודד (אם לא הייתי הולכת הוא הי'ה הולך לבד–) כמה דברים כואבים לי: האם זה מראית עין לא טובה (אני לבושה כחרדית) האם זה סיוע לדבר עבירה– האם הייתי צריכה לשבת באוטו ולתת לו להכנס לבד — אני מרגישה שזה חוסר כבוד ועוגמת נפש בשבילו שלא הייתי מתלווה אליו. האם זה עבירה שהוא ביקש ממני כסף קטן לשים על החשבון ?(שתיתי ספרייט כשר אז אפשר לאמר שהכסף הקטן זה עבור זה וזה כשר אז זה לא עברה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שאם אין שם כשרות כלל, אין ללכת איתו לשם. תסבירי לו בנועם שזה פוגע ברגשותיך, וגורם לך אי נעימות רבה ואת לא מסוגלת להכנס לשם כאשר את מרגישה שמבחינת בורא העולם זה תועבה. אם תסבירי את זה יפה הוא יאלץ להבין גם אם קצת יהיה מתוסכל, אבל כך אולי תוכלי להפרישו מן האיסור, ואם ישאל "מה הבעיה בדג", תגידי לו שאת לא רב ואת לא יודעת, אבל כיון שאת יודעת שיהודים בכל הדורות מסרו נפש על אכילת כשר, את לא מסוגלת לשבת שם, את מרגישה על קוצים. וכיון שאת מאוד מאוד אוהבת לשבת איתו [ניתן גם להגיד בהומור שבטח לא נעים לו לראות שאת יושבת מולו מורעבת לגמרי ועיניך כלות, אני מניח שהוא יבין את האבסורד, לקחת אותך למסעדה כזו כשאת לא יכולה לאכול, מה יש אם יבוא לקראתך קצת…]. אבל אם יש כשרות ורק היא אינה מהודרת מספיק לטעמך, אין להטריד אותו בענין זה.

שבת שלום ומבורך, והמשיכי בדרכך האהובה כל כך על בורא עולם! כל צער וקושי הוא יהלומים ומרגליות!

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    תודה על תשובת הרב
    אכן מדובר במסעה בכלל בלי כשרות ויש שם דברים בעייתיים. הבעי'ה שאבי אנין טעם והוא מתעקש ללכת דווקא לשם
    אם הוא מבקש ממני שוב להתלוות אליו -כך הוא חושב שזה כבוד בשבילו-
    אז לסרב?

  2. תדברי איתו על כך עכשיו, ולא כשהוא מבקש ללכת, כשהוא מבקש ממך ואת מסרבת זו פגיעה אבל להעלות את הענין עכשיו בנעימות ועדינות זה יביא ליותר הבנה. אנינות טעם אגב זה גם לבחור עם מי לשבת לא רק לבחור מה לאכול… אז שיתן עדיפות לישיבה איתך…