כדור כוח בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם מותר להשתמש בכדור כוח (power ball) בשבת? זהו כדור שע"י סיבובי היד מפעיל כוח צנטריפוגלי שמניע בתוכו כדור נוסף, ואינו מפעיל שום דבר חשמלי בתוכו. אני עושה את זה כדי להבריא מכאבים חזקים ביד. (האם זה דומה למ"ש השו"ע ס' שא סעי' ב שמותר לרוץ ולהתחמם בשבת כיון דלא מוכחא מילתא שעושה כן לרפואה? שהרי אף דרך הבריאים להשתמש בכדור זה להתאמן וא"כ פסק השו"ע ס' שכח סעי' לז). ומ"מ שאלתי בעיקר על עצם ניענוע הכדור אם הוא מותר. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

גם אימונים בשבת מותרים רק אם יש הנאה בעצם הפעולה, וכמו שכתב השו"ע במקום שציינת לגבי נערים שנהנים ממשחקי ריצה, אבל לרוץ לשם בריאות כאשר זה כרוך במאמץ ואין הנאה בריצה אלא רוצים בתוצאותיה – אסור משום טורח. כמובן שאם על ידי ההמנעות מלעשות זאת בשבת בהכרח יהיו כאבים חזקים והרצף כאן חשוב – מותר ככל רפואה בשבת שמותרת באופן זה.

רפואה שלמה.