הכנת מחמצת בשבת

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב, הכנתי אתמול מחמצת כוסמין,ותהליך ההכנה אורך כחמישה ימים כלומר בשבת אצטרך להאכיל את המחמצת במים וקמח. השאלה היא אם אין בעיה בשבת לעשות את זה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לעשות זאת, שהרי הקמח הוא מוקצה וגם המחמצת עצמה כמובן היא מוקצה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היי!
    הבנתי שאסור להאכיל מחמצת בשבת (תהליך של ערבוב קמח ומים עם עיסה קיימת של קמח ומים), האם מותר להאכיל מחמצת ביום טוב?

  2. למה אסור להאכיל מחמצת ביו"ט? הרי הקמח אינו מוקצה וגם המים. והפעולה התחילה לפני יו"ט ואם תפסיק ביו"ט זה יקלקל את הפעולה.
    האם זה לא דומה להושיב תרנוגלת על ביצה שישבה כבר על הביצה קודם יו"ט?

  3. יש איסור הכנה מיום טוב לחול. ולא הבנתי מה כתבת שהפעולה כבר התחילה, נכון שיש הפסד אבל כאן יש פעולה חדשה של הוספת מים וקמח שלא היו כאן קודם.