תיקון כרת

שאלה:

שלום רב ושלום לרב האם תיקון ליל שבועות או תיקון ליל הושענא רבא נחשב כתיקון כרת? א. הרי מתחילים אותו בבית הכנסת בדרך כלל ב10 11 בלילה… והבנתי מרב שתיקון כרת אמיתי צריך להיות מצאת הכוכבים עד עלות השחר! היתכן? ב. אם אכן נחשב תיקון… ואדם "ניקר" כמה פעמים באמצע התיקון, כמעט ונרדם אבל באותו רגע שם לב וקם להמשיך ללמוד… האם נחשב לו תיקון כרת…? הרי כתוב בסידורים שכתב האר"י שלא ישן אפילו רגע אחד… רב תודות לרב

תשובה:

מסתבר שלילה חלקי אינו תיקון כרת, אבל באופן כללי מרבותינו קיבלנו שהעיקר הוא תשובה אמיתית ותיקון המעשים בפועל, ברגע שאדם עוסק בתורה ומוסיף קביעת עיתים לתורה בכל יום כפי כוחו בלי שישבר, לאט לאט, זו הדרך הנכונה והאמיתית, וזה שווה הרבה יותר מלילה אחד שהוא חד פעמי בו ילמד, לכן אם תיקח על עצמך חיזוק בענין זה שתוכל לעמדו בו בקביעות זה ודאי התיקון הגדול ביותר שניתן לעשות.

שבת שלום!