זה שקר רע או טוב?

שאלה:

לכבוד הרב איך יודעים אם דבר הוא דבר שקר או שינוי מפני השלום? לדג' בעל הדירה הביא לי משהו לדירה והוא לא מעוניין להביא לדיירים האחרים (יש כמה דירות) אז הוא ביקש ממני שאם ישאלו אותי, שאני אגיד שקניתי את זה מכספי (למרות שזה הוא שילם) כמובן שמצד אחד אני רוצה להקשיב לבעל הדירה כי הרי הוא עשה לי טובה ומצד שני לא יודעת זה בסדר שאגיד ככה, זה לא שקר? מה לעשות? תודה רבה

תשובה:

אני מניח שבעל הדירה אינו חבר שלהם, והבעיה אינה השלום, אלא שהוא לא רוצה לחץ ובקשות מצד הדיירים, כך שאינני יודע אם אפשר לשקר במקרה כזה, עדיף להתחמק בצורה יפה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, אבל איך אפשר להתחמק? אם יראו מה אוכל להגיד? כי הבטחתי לו שאני אגיד שזה מכספי
    ובאמת זה יהיה גם לא פייר מצידי להוציא אותו לא טוב או שקרן מול אחרים לא ככה?

  2. אפשר למצוא דרך, באופן כללי לא חייבים דיווח על כל דבר בבית היכן קנית ומתי… זכותך לשמור על פרטיותך, בנחמדות ונעימות, אבל בלי לחץ וצורך בלתי פוסק להסביר הכל לסביבתך…