שידוך – הבחור הוריד בגלל שאני עובדת על מידותיי?!

שאלה:

שלום רב
רוצה לשתף הייתי עם בחור 4 פגישות אנחנו בעלי תשובה זיווג 2 ללא ילדיים כל פגישה זרמה והיה על מה לדבר היה טוב מאוד מאוד
בפגישה ה4 שאלתי את הבחור מה תוכונות אופי שלו יותר לעומק כגון האם עקשן ?מדיי כעסן ?הבחור ענה מה שענה
וכש הגיע תורי הוא שאל אותי אותו שאלה
עניתי לו עקשנות פחות יש ולגביי הכעס אמרתי אני כבר לא כמו פעם יש התקדמות אני עובדת על עצמי יש לי מעצורים כש צריך וכל אחד בא לעבוד על המידות שלו לפי הצורך
ציינתי שאני כן עדיין עובדת על עצמי וכמובן כל חיי על המידה הזו…. שיש בי שיפור ואני נמצאת במקום אחר וטוב
באמת הפגישה האחרונה היית מאוד כפית חיבור נפלא כמו שקורים לזה…. יום למחרת השדכן מעדכן שאני מקסימה ושהבחור הוריד את השידוך בגלל שהוא גילה אצלי מידת הכעס והוא לא מוכן לזה בשום פנים אופן הדשכן ניסה לברר האם עשית שאלת רב התייעצות ניסה לומר לו אם זו שידוך טוב ומציאה יש לברר עם רב הבחור קבע לא מתאים ולא מעוניין
וטען שכבר בפגישה הראשונה היית כעוסה לא היה ולא נברא
בכל אופן איך ניתן להסביר בצורה טובה ויעלה לבחור אחר
אני באמת מנסה ועובדת על הכעס בצורה יוצאת דופן ובאמת יש שיפור והתקדמות מבחינתי…
ועוד שאלה האם שייך לצאת עם בחור בעל חובה לאנשים ומדינה אשמח לתשובות מעמיקות
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אכן לאור התיאור הנ"ל, גם אני קצת מתפלא על הבחור. עבודת המידות היא הדבר הקשה ביותר. ואם הוא פוגש בחורה איכותית ואינה מטייחת את מידותיה, ואומרת לו שהיא עובדת על מידותיה, זה נראה לי רק מעלה ולא להיפך. אני מניח שאם אני אשאל את הסביבה שלך, אף אחד לא ידגיש שאת כעסנית. מן הסתם משהו בגדר הנורמה, אז במקום לומר לו הכל בסדר, ככל האדם שבכלל לא מתסכל על הנקודה הזו באופן בולט, אלא את מעבר לזה, חושבת ופוקחת עין על מעשייך, ורוצה להשתלם עוד בעבודת המידות – מה יותר טוב?! זה נשגב מבינתי. אילו היה מציג לי את התמונה כפי שאת מציגה כאן, הייתי מסביר לו את הדברים כהוויתן.

השאלה האחרונה לא הבנתי.

הרבה הצלחה