גדר בחוקותיהם לא תלכו

שאלה:

שלום כבוד הרבנים חשבתי לחדש שאם בן אדם שומע שירים לא כשרים כמו שירי עגבים הוא עובר על האיסור ובחוקותיהם לא תלכו מה אתם אומרים?

תשובה:

הגדר של בחוקותיהם לא תלכו שייך יותר בבגדים או תספורת, דברים חיצוניים שמאפיינים בן אדם והוא עושה זאת כדי להתדמות להם, לפי דבריך בכל עבירה הייתי אומר בחוקותיהם לא תלכו… לא שמענו שאדם שאוכל חזיר חלילה עובר באיסור זה…