קריאת הכתובה בחופה

שאלה:

שלום לרב עם הכתובה כתובה בארמית האם מותר שהרב הקורא יתרגם בעברית בלי לקרוא את הארמית? תודה רבה

תשובה:

אין כל בעיה. כל מנהג קריאת הכתובה בחופה הוא כדי ליצור הפרדה והפסק בין האירוסין – נתינת הטבעת, לנישואין שזו החופה עצמה עם שבע ברכותיה, ולכן גם אם יקרא בעברית זה טוב. אישית אני חושב שיש מעלה גדולה מאוד בשמירת המנהגים כצורתם, זה מחזק, נותן גב, ניחוח יהודי שורשי, היכרות עם היהדות כפי שהיא על שלל מנהגיה, ולמה לקחת את זה מהנוכחים… אבל זה ענין של השקפת עולם, לא הלכה.

מזל טוב ורוב נחת ושמחות.