שאלה:
בסד שלום הרב! 1) האם יש עניין לעשות לחם משנה ביום חול אם יש לי אפשרות. והאם יש מעלה בכך? 2) האם ספרדי שהולך לפי דעת השוע ואכל במקום שמבשלים כמו אשכנזים לעניין בישול גויים, שרק הדליקו אש האם זה בדיעבד או לכתחילה לספרדי לאכול שם? 3) מה לדעת השוע צריך לשעות להניח את האוכל על האש או לערבב את האוכל על האש?
תשובה:
שלום וברכה
1. אין כל ענין לעשות לחם משנה ביום חול, הרעיון של לחם משנה הוא לזהכיר שביום שישי ירד כפול מן במדבר כדי שלא ילקטו בשבת.
2. בודאי שזה לא לכתחילה, הרב עובדיה זצ"ל כידוע התיר כאשר בעל הבית יהודי משום ספק ספקא, מחמת דעת הסוברים שבאופן זה אין אסיור בצירוף שיטת הרמ"א שמספיק הדלקת האש, אבל הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל כידוע חלק על זה מכל וכל כמובא בהקדמה לחלק ב של תשובותיו.
3. להניח על האש.
שמעתי שאפשר לערבב אם זה קודם מאכל בן דורסי…
רק אם זה מועיל לבישול, זה לא סתם הוקוס פוקוס…
השאר תגובה