צניעות נשים

שאלה:

צניעות בנשים מה המקור לכך שאשה צריכה וחייבת ללכת בצניעות מה שאני מצאתי זה רק לגבי הלכות ק"ש שאסור לקרות כנגד הערווה אולם היכן מצינו איסור כלפיה ואם תמצי לומר שזה מאוותה שר' יוחנן קרע מעליה את הבגד האדום יעוין ברמ"א שהביא דין זה בהלכות חוקות הגויים והיינו דווקא בדברים שנשות העכו"ם הולכות כך בדרך עזות ולא בסתמא ואם תיצצי לאמר שזה לפני עיוור זהוא חידוש עצום לאמרשאדם הולך לפי תומו יעבור בלפני עיוור וכי עם אדם שותה יין בגגלו הנזיר יבוא וישתה מכוסו ללא רשותו דעתו ורצונו יעבור אתואדם על לפני עיוור אשמח לשממוע מקורות וטעמים לאיסור זה שנתפס כדבר פשוט

תשובה:

שלום וברכה

אני תמה על שאלתך, שכן יש הרבה בגמרא על זה לגבי כיסוי הראש למשל, שכאשר היא מגלה ראשה עוברת על דת משה [דאורייתא] וכאשר היא לא מכסה בצניעות הראויה [לפי מנהג נשום אותו דור – רדיד] היא עוברת על דת יהודית [דרבנן] ראה כתובות עב ב וראה משנה ברורה עה י ובביאור הלכה שם בהמשך הסימן, וראה בענין זה בספר עוז והדר לבושה אין ספור פרטים והלכות על מקורותיהם השונים מכל גדולי הדורות. סיבת החיוב היא כדי שלא להכשיל את הרבים והוא בכלל ונשמרתם מכל דבר רע.