נדר

שאלה:

בס"ד שלום, לפני מספר שנים אמרתי לעצמי שאם אזכה בהליך מסוים מול גורם ממשלתי ואזכה בסכום כסף שחשבתי, אז אחליף את המצבות הישנות בבית העלמין של הסבתא מצד האמא ושני הסבים. לאחר מאבק ממושך של מספר שנים זכיתי בע"ה לאחר הליך משפטי בחלק נכבד (לא כל מה שחשבתי). היום אני זקוק לכסף גם לצורך שיפוץ ומעבר לבית שעמד שנים ולא יכולתי לסיים עקב מחסור כיס, וכן למחיה ובטחון לזמנים קשים חלילה. מחד, אני בבעיה קשה ואיני יודע מה לעשות. אודה מאוד על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם אמרת כך יש כאן נדר, ואינני יודע אם אתה רשאי להבטל מכך. אמנם אם דיברת על סכום מסויים וקיבלת פחות לכאורה הנדר לא חל.

ערב טוב ומבורך.