חישוב מעשר כספים

שאלה:

1. אדם שלקח הלוואה לצורך קניית חנות לעסק. האם תשלומי הריבית על ההלוואה נחשבים להוצאות כאשר מחשבים רווח מול הוצאות? 2. אדם המשכיר נכס ואם חלק מסכום שמקבל משלם את חובותיו על קניית נכס אחר. האם הסכום שמקבל על ההשכרה נחשב כולו כהכנסה או שמא יכול לגרוע את הסכום בו הוא משתמש לתשלום הקניה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה תשלומי הריבית הם בהחלט הוצאות של העסק.

לגבי השאלה השניה, אם בנכס השני הוא גר, כלומר משכיר את דירתו כדי לשכור דירה אחרת, אין כאן רווח, אבל כאשר הכל ביזנס, כלומר קונים דירה ומשלמים אותה בהכנסות של נכס אחר, ודאי שזה רווח ויש להפריש ממנו מעשר.

ערב טוב.